Zahrada písní 2014

Již po deváté se o druhém dubnovém víkendu rozeznělo chodovské kulturní centrum Zahrada zpěvem dětských a mládežnických sborů. O oblíbenosti soutěžního festivalu Zahrada písní svědčí účast 965 dětí ze 39 sborů ze všech koutů naší republiky.



Marek Valášek, středa 7. května 2014
Magazín > Sborový život

Zahrada písní 2014, Resonance Třebíč (zdroj: Facebook)

archiv festivalu / Facebook

Mnohé sbory se na festival vrací opakovaně. Hned na začátku proto vyslovuji velký obdiv a poděkování členům pořadatelského sboru Svítání v čele s ředitelkou festivalu Mgr. Evou Hudcovou za bravurní zvládnutí organizace. S úsměvy na rtech se jim podařilo vytvořit pro zpěváky příjemné prostředí, a tím i podmínky pro soustředěná vystoupení. Ta hodnotila porota ve složení PaedDr. Ivana Štíbrová, Mgr. Tereza Bystřická a MgA. Marek Valášek, Ph.D. Jak vše dopadlo, fotogalerii a další informace najdete na www.zahradapisni.cz. Po vyhlášení výsledků každého bloku následoval rozborový seminář se sbormistry, při kterém porotci analyzovali výkony jednotlivých sborů, chválili, případně doporučovali cesty k dalšímu zlepšení. S radostí konstatuji zvyšující se interpretační úroveň ve všech aspektech, oceňuji především muzikalitu a spontaneitu soutěžních vystoupení. Velká pochvala patří i všem korepetitorům za citlivý a inspirativní klavírní doprovod.

Největší poděkování patří sbormistrům, za trpělivost a obrovské úsilí, které se skrývá za každým vystoupením, za vynalézavost a moudrost při výběru skladeb. Sborový zpěv nerozvíjí jen interpretační dovednosti dětí, zprostředkovává jim aktivní kontakt s hudbou - s krásou a ušlechtilostí, vyžaduje osobní angažovanost každého jednotlivce a přesto přirozeně vytváří kolektiv a buduje smysl pro spolupráci a spoluzodpovědnost. Vytrvejme, naše snažení má smysl!

Víkend nabitý sborovým zpěvem utekl jako voda. Těšíme se na slyšenou na jubilejním 10. ročníku 11. a 12. dubna 2015. Pořadatelé chystají pro všechny veliké překvapení!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)