Zapojte se do ojedinělého projektu World Peace Choir

Jmenuji se Jonas Rasmussen a jsem tvůrcem projektu World Peace Choir (Světový mírový sbor), společně se skladatelem Tommy Jervidalem. Světový mírový sbor je projekt, jehož cílem je shromáždit zpěváky z celého světa, aby učinili prostřednictvím pěveckého umění mírové prohlášení. Sbor je "virtuálním sborem", což znamená, že každý účastník pořídí svůj individuální videozáznam písně, nebo její části, kterou nahráváme. Po uplynutí lhůty, která je do 15. ledna, shromáždíme všechna videa a zpracujeme finální kreativní video se všemi zúčastněnými, zpívajícími skladbu “Francis Prayer (Modlitba sv. Františka) – Sancta Maria”. Autory skladby jsou Tommy Jervidal a Tove Lind a byla původně součástí jejich muzikálu "Trubadúr Boží ", provedeného v říjnu t.r. v Assisi.



Jonas Rasmussen, pátek 22. listopadu 2013
Magazín > Zprávičky

Projekt World Peace Choir jsme spustili dne 21. září 2013 na Světový den míru při využití hudby a písní jako skvělého nástroje pro zvyšování povědomí o současné naléhavé potřebě světového míru. Město Assisi v Itálii bylo jmenováno „Městem míru“ po historickém mezinárodním duchovním setkání v roce 1986. Proto je Francis Prayer (Modlitba sv. Františka) pro světový mírový sbor jasnou volbou.

Americký skladatel Eric Whitacre vytvořil koncept "virtuálních sborů", a ten se v posledních několika letech stal velmi populárním. Chceme tuto koncepci šířit dál začleněním mírového poselství do hudby a myslíme si, že celosvětový sborový projekt je ideální způsob, jak dále šířit toto poselství.

Mnohé sbory po celém světě již prokázaly svůj zájem o světový mírový sbor a tato komunita stále roste. Norská sborová asociace uvedla článek o projektu na svých internetových stránkách a světový mírový sbor vystupoval také v národním dánském rozhlase. Doufáme, že nám i vy pomůžete šířit poselství míru.

Úvod o projektu naleznete na: http://www.youtube.com/watch?v=YL57778nFPo

Poslechněte si demo Modlitba sv. Františka - Sancta Maria zde: http://www.youtube.com/watch?v=o6Mw8cfFfqo

Více informací o projektu naleznete na www.worldpeacechoir.net. Máte-li jakékoli dotazy týkající se projektu, neváhejte a kontaktujte mě (jonasnras@gmail.com).

Všechno nejlepší, Jonas Rasmussen


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)