VI. Mezinárodní sborový festival Cracovia Cantans aneb Zpívající Krakow

Štývarův dětský sbor a ženský komorní sbor Camerata Domu dětí a mládeže v Třinci se pod vedením sbormistryně Aleny Kostkové zúčastnil 13. až 16. června 2013 krásného sborového soutěžního festivalu v polském městě Krakow. Kromě soutěžního programu se měly možnost sbory slyšet na dvou koncertech v krásných prostorách chrámu Petra a Pavla v centru města v pozdních večerních hodinách a v kostele svaté Kateřiny.



Alena Kostková, pátek 4. října 2013
Magazín > Sborový život

Štývarčata a Camerata společně v Krakowě

Celý festival byl velice dobře zorganizován a sbory si domů odvezly spoustu příjemných zážitků a nových přátelství. Největší radost jim však udělalo umístění.

Camerata si vyzpívala se svým programem J. Gallus Pueri concinite, F. Hába Slovácké verbuňky, Z. Lukáš Tak staň se a E. Hovland O Come, Let us Sing třetí místo s tím, že první nebylo uděleno a na druhém místě byl komorní smíšený sbor s Dánska.

Štývarčata se předvedla s C. Casciolini Panis Angelicus, I. Hrušovský Šarišské hry Fendia…, Z. Lukáš Řemeslníci, J. H. Schein Kikeriki kkakakanei a slavily největší úspěch. Odvezly si první místo, druhé nebylo uděleno a na třetím místě byl dětský pěvecký sbor z Litvy.

Pan Václav Štývar by měl ze svých sborů velikou radost a my jsme rádi, že jsme se mohly tak pěkného festivalu zúčastnit a radostně uzavřít tak jednu pro nás jinak smutnou sezónu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)