Pražský filharmonický sbor pořádá pořad o sborovém zpěvu pro ZŠ

Netradiční koncert pro školy uspořádá Pražský filharmonický sbor v pondělí 29. dubna v Koncertním sále Pražské konzervatoře.



Kateřina Melicharová, středa 3. dubna 2013
Magazín > Sborový život

Sborové zpívání bude tématem edukativního koncertu pro 1. stupeň základních škol, na němž vedle předního českého profesionálního tělesa vystoupí dětský sbor Zvoneček a aktivně se zapojí i všechny děti v sále.

Koncert se uskuteční v moderním Koncertním sále Pražské konzervatoře v Praze 1 v pondělí 29. dubna dvakrát – v 9:30 a 11:00 hodin.

Pořad seznámí dětské publikum se základy sborového zpěvu a představí mu známé a významné skladby pro sbor, mj. Aleluja z oratoria Mesiáš Georga Friedricha Händla, Mozartovo Ave verum či Beethovenovu Ódu na radost. Chybět nebudou ani lidové písně – pro hudební srovnání zazní píseň česká i japonská. Aktivně se zapojí všichni přítomní a pod vedením sbormistra Jakuba Zichy nacvičí část oblíbeného sboru ze Smetanovy Prodané nevěsty Proč bychom se netěšili.

Autorem pořadu i jeho průvodcem bude mladý hudební propagátor Petr Kadlec, který má se vzdělávacími pořady pro školy bohaté zkušenosti a podobné koncerty již připravoval pro Českou filharmonii a Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK.

Pro více informací o pořadu a vstupenkách kontaktujte prosím manažerku Pražského filharmonického sboru Martinu Doubětovou – tel. 224 267 535, doubetova@choir.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)