Pozvání na zahraniční festivaly sborového zpěvu

Český sborový zpěv slaví na zahraničních festivalech každým rokem úspěchy. Přihlaste i vy svůj sbor na některý ze široké nabídky zahraničních sborových festivalů. Zde nabízíme pár tipů.



Alexandr Gábor, Zdeněk Kadlas, pondělí 11. března 2013
Magazín > Zahraničí

Ohrid Choir Festival

III. ISTANBUL INTERNATIONAL CHORUS COMPETITION & FESTIVAL

III. Mezinárodní festival a soutěž pěveckých sborů v Istanbulu proběhne ve dnech od 29. července do 3. srpna 2013. Pořádá jej organizace HARMANCHORUS. V roce 2011 se tohoto festivalu zúčastnilo 17 zemí, v roce 2012 to bylo 15 zemí.

Podmínky účasti v soutěži: sbor bude zařazen do programu po zaplacení účastnického poplatku. Poplatek je nutno zaslat na bankovní konto a stvrzenku o zaplacení je třeba poslat poštou nebo faxem na organizační výbor soutěže Účastnický poplatek činí pro všechny typy sborů (mužský, ženský, smíšený, dětský) 250 Euro na osobu. Soutěž je otevřena pro amatérské i profesionální sbory.

9. Mezinárodní sborová soutěž "Zpívající svět"

9. Mezinárodní sborová soutěž "Zpívající svět" ve jménu J. Falika v Petrohradu je pořádána, aby dala dohromady světové sbory a dala jim možnost nejen vzájemného srovnání, ale i diskutovat sborovou literaturu z různých zemí, interpretaci, styly, tradice, cvičení hlasu a pěvecké techniky.

V letošním roce proběhne ve dnech od 4. do 6. srpna. Soutěží se v devíti kategoriích a účastníci mohou vyhrát řadu cen. Uzávěrka přihlášek je 1. dubna 2013. Více informací na www.singingworld.spb.ru

CHOIR FESTIVAL GREECE- SUMMER

Letní sborový festival se koná v řecké vesnici Nikolaiika od 3. do 6. srpna 2013 pro sbory libovolného obsazení bez omezení věku s maximálním počtem 45 zpěváků.

Ubytování u moře, exkurze do přilehlých měst a řecká exotika – to vše čeká na přihlášené sbory. Více informací na www.diavloslink.gr/ionescf.htm

Ohrid Choir Festival 2013

Makedonský festival pěveckých sborů v Ohridu pokračuje dalším ročníkem. Program letošního festivalu proběhne od 22. do 26. srpna 2013. Přehlídka je znovu otevřena všem typům pěveckých sborů, pro které jsou připraveny čtyři kategorie: soutěžní, duchovní hudba, popová hudba, folková hudba.

Uzávěrka přihlášek je 1. května 2013. Více informací na www.ohridchoirfestival.com

The Florence International Choir Festival

2. ročník Mezinárodního sborového festivalu v italské Florencii se koná od 24. do 26. července 2013 a je otevřen všem druhům pěveckých sborů. Uzávěrka přihlášek je 31. března 2013.

Více informací a přihláška na www.florencechoirfestival.com


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)