Jarní koncert v kostele sv. Víta Pelhřimov

Ve čtvrtek 17. května 2012 se uskutečnil v kostele sv. Víta Jarní koncert PS ZÁBOJ Pelhřimov, kde pozvaným hostem byl tentokrát pěvecký sbor ČECH A LECH z nedalekého Humpolce.



Hana Vratišovská, čtvrtek 14. června 2012
Magazín > Sborový život

PS Záboj Pelhřimov

V úvodu vystoupil dětský pěvecký sbor Zábojáček pod taktovkou Petra Žáka (např.P.Jurkovič-Ptačí koncert, A.Caldara-Ach zle, P.F.Simms a A.Beck-Kyrie).

Následovalo vystoupení mužského pěveckého sboru Záboj, rovněž řízeného Petrem Žákem a zazněly skladky např. od F.Schuberta-Berknappenlied, A.Dvořáka-Milenka,travička nebo Giuseppe de Narzi-Signore delle cime.

Smíšený pěvecký sbor Záboj pod vedením Vlasty Veselé uvedl např. skladby: Alleluja-Gordon Young, Kánon od W.A.Morazta nebo krásné a nezapomenutelné Vzpomínky – A.L.Webber (známé hlavně v podání slavné herečky a zpěvačky Barbary Streisand). Tradičně nechyběly skladby v lidovém tónu, vždy oblíbené u obecenstva.

Jako host vystoupil smíšený pěvecký sbor Čech a Lech z Humpolce se skladbami-Lásko přijmi touhu moji – J.S.Bach, Křídla holubice-M.Štruncová, Salvum fac regem–W.A.Mozart a také kytičku lidových písní.

Atmosféru koncertu umocnilo krásné jarní počasí, kterého PS Záboj využil k focení na plakáty ke 150. výročí a rovněž ke zvěčnění nejmladších zpěváčků – DPS Zábojáček - společně s mužským a smíšeným sborem v prostorách před kostelem sv. Víta.

Po skončení koncertu pozval PS Záboj své hosty na malé občerstvení a jelikož naši hosté z PS Čech a Lech rovněž slaví v tomto roce 150. let od svého založení, bylo na co vzpomínat.

Děkujeme tímto za přijatou účast PS Čech a Lech Humpolec, děkujeme také našim fotografům za trpělivost při organizování skupinového focení (p.Ing.M.Paták a p.J.Novák ml.) a v neposlední řadě děkujeme všem příznivcům-divákům/posluchačům, kteří jsou s námi při těchto i jiných koncertech a dotvářejí tak tu správnou atmosféru a krásný zážitek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)