Benefiční koncert sboru Cancioneta Praga

Dívčí sbor Cancioneta Praga, který se stal v únoru absolutním vítězem mezinárodního festivalu soudobé sborové hudby Canti veris Praga, chystá ve spolupráci s Občanským sdružením pro podporu a rozvoj části obce Hospozínek svůj první benefiční koncert. Bude se konat 12. dubna 2012 v 19.30 v kostele sv. Antonína na Strossmayerově náměstí. Výtěžek z koncertu poputuje na opravu barokní kaple sv. Jana Nepomuckého v části obce Hospozínek ve Středočeském kraji.



-cancionetapraga-, pondělí 19. března 2012
Magazín > Sborový život

Barokní kaple sv. Jana Nepomuckého v části obce Hospozínek v okrese Kladno byla postavena v roce 1711 a loni slavila 300leté výročí. Ačkoliv se jedná o vzácnou stavbu – jednu z prvních kaplí, která byla vysvěcena sv. Janu Nepomuckému, obec Hospozín nemá finanční prostředky na její opravu a kaple chátrá.

S nápadem uspořádat benefiční koncert na záchranu kaple přišla předsedkyně Občanského sdružení Hospozínek Eva Bendová, která je zároveň členkou sboru Cancioneta Praga. Občanské sdružení už podniklo řadu kroků nezbytných k opravě kaple – zažádalo o její správcovství, kompletně ji vyklidilo a vyčistilo. „V současné době nutně potřebujeme peníze na zaplacení stavebního projektanta. Právě na to a na další náklady spojené s opravou kaple použijeme výtěžek ze vstupného,“ vysvětlila Bendová.

Sbormistr dívčího sboru Cancioneta Praga Lukáš Jindřich se rozhodl Občanské sdružení Hospozínek plně podpořit: „Jedná se o sdružení mladých lidí, kterým není lhostejné, jak vesnička vypadá a vlastními silami se ji snaží zvelebit. Já toto obdivuji a budu potěšen, pomůžeme-li jim naším benefičním koncertem,“ řekl.

Sbor představí 12. dubna v kostele sv. Antonína tvorbu světových i českých skladatelů od renesance až po 20. století. „Na závěr benefičního koncertu publiku zazpíváme dvě skladby, díky kterým jsme se stali absolutním vítězem mezinárodního festivalu soudobé sborové hudby Canti veris Praga 2012,“ prozradil sbormistr Jindřich.

Vstupenky na koncert lze zakoupit předem telefonicky (Eva Bendová: 739 462 929, Lukáš Ledvina: 739 612 184), rezervovat mailem (o.s.hospozinek@email.cz), nebo zakoupit na místě. Cena vstupenky je 120 Kč.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)