Přípravy letošního festivalu FOERSTROVY OSENICE 2010 v plném proudu

Jako každoročně se započalo s přípravami festivalu již na podzim předcházejícího roku. Volba termínu 10. roč. festivalu (4. a 5. června 2010) nebyla sice vzhledem k parlamentním volbám opět jistá, ale začátek letošního roku tento termín potvrdil. V řádném termínu byla podána na MK ČR i žádost o dotaci s projektem.



František Zumr, sobota 20. března 2010
Magazín > Sborový život

Foerstrovy Osenice

S inzercí a propagací jsme až příliš spoléhali na časopis Sborový život 2010. Ten však vyšel až v únoru tohoto roku a tak termín k podání přihlášek musel být posunut až na závěr února. Všem sborům oblastí Praha, Středočeské a Královéhradecké proto rozeslal sekretariát UČPS výzvu k zahájení příprav již počátkem ledna.

Všem přihlášeným sborům bylo potvrzeno přijetí přihlášky a oznámeny skladby pro společná vystoupení festivalových sborů. V současné době jsou projednávány pronájmy prostor pro koncertní vystoupení v okolí Dětenic a pro prolog v Praze. Klíčovou otázkou je jako vždy otázka finančního zajištění. Pokud nepadne konečný verdikt, nelze považovat další kroky za definitivní.

Cílem festivalu není jen vystupovat a koncertovat v Praze, Osenicích a širokém okolí a uvádět sborové skladby rodu Foersterů, ale přiblížit posluchačům i vokální skladby různých žánrů a jiných, často jubilujících skladatelů i skladby našich současníků. Neméně významným cílem je však i samo setkávání pěveckých sborů všech věkových kategorií, jejich vzájemné poznávání a jejich spolupráce při provádění společných skladeb.

Toto zaměření nesoutěžního nekomerčního festivalu bude sledovat i dramaturgie 10. jubilejního ročníku FO tak, „aby si festival podržel svůj pohodový a přátelský charakter“, jak hodnotí ve své výroční zprávě OV UČPS Hradeckého a Pardubického kraje.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)