Iuventus, gaude! zpíval Českou mši vánoční pro tisíc diváků!

Za opravdu mimořádný úspěch můžeme považovat jubilejní pátý vánoční koncert sboru Iuventus, gaude! Dětské provedení Rybovy České mše vánoční totiž 27.prosince shlédlo během veřejné generálky a večerního představení asi 1000 diváků! V historii sboru je to rozhodně nejvíce navštívený koncert. A podle nadšených ohlasů diváci rozhodně nelitovali a odcházeli domů svátečně naladěni a s úsměvem.



Ivana Ullmannová, čtvrtek 7. ledna 2010
Magazín > Sborový život

Na tomto výjimečném představení se podílelo asi 200 účinkujících: sbory Iuventus, gaude!, Amici, gaudete! a Pueri, gaudete!, Vánoční orchestr ZUŠ sestavený pro tuto příležitost ze žáků a pedagogů ZUŠ i jejich rodičů a přátel. Ukázkami vánočních zvyků oživila koncert Malá Nisanka v čele s paní Janou Hanajovou,která měla také na starost choreografii celého představení. Všem účinkujícím „velel“ sbormistr a zároveň dirigent Tomáš Pospíšil, který také Rybovu mši upravil pro dětský sbor. Sólové party zpívali žáci ZUŠ Denisa Šubrtová a Štěpán Růžička, jejich pedagogové Lucie Jarešová a Vít Rakušan a mimořádným, ale zcela plnoprávným zpěvákem se po pilném půlročním nácviku stal i pan starosta Petr Tulpa, který je známý jako velký milovník hudby a zpěvu a také velký příznivec našeho sboru. Výtvarné oddělení ZUŠ připravilo vánoční výzdobu a nádherné figury do Betlému. Hostům jsme díky sborovým maminkám a babičkám nabídli také spoustu vánočního cukroví, v předsálí voněl svařák, punč a pro děti teplý čaj. Představení vzniklo ve spolupráci s městem Jablonec a Eurocentrem a musíme opravdu moc poděkovat všem zúčastněným za výbornou spolupráci a krásné mezilidské vztahy. Poděkování patří i všem ochotným rodičům, kteří pomáhali při organizaci celého koncertu.

Moc si vážíme toho, že se v Jablonci a okolí najde pro tolik lidí, které zpívání sboru Iuventus, gaude! zajímá a těší. Děkujeme za Vaši přízeň. Budeme pro Vás rádi připravovat další krásné koncerty.

Za všechny dospěláky i děti sborů Iuventus, gaude!, Amici, gaudete! a Pueri, gaudete! přejeme v roce 2010 hodně zdraví, spokojenosti a radosti.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)