A MY TAKY z Liberce slavilo 15 let od založení!

15. 11. 2009 v 17.00 hodin v bývalých Městských lázních v Liberci. Plavky nechte doma a vezměte si raději deku – bylo napsáno na všech pozvánkách a plakátech.



Lukáš Trykar, pátek 4. prosince 2009
Magazín > Sborový život

Oslavy to byly nádherné a jak jinak si je užít, než zpěvem. Prostor bývalých lázní přitáhl navzdory zimě a množství dalších akcí v Liberci přes 130 návštěvníků, kteří ihned po příchodu využili nabídky teplých nápojů, které byly v ceně vstupenky. Čas zbývající do koncertu si mohli zkrátit pozorováním prezentace fotografií z historie sboru, která byla promítána na plátno. První dvě skladby zazněly z balkónu ve výšce cca 6 metrů nad hlavami posluchačů. Poté se chopil slova Lukáš Horáček, který celým koncertem provázel. Sbor se mezitím přemístil na pódium do bývalého bazénu. V první půli koncertu zazněly skladby a písně, které se nějak významně zapsaly během patnácti let do paměti zpěváků i posluchačů. O přestávce bylo pro návštěvníky připraveno občerstvení opět s horkými nápoji.

Ve druhé půli se připojili i bývalí členové, kterých se dostavilo 23!, což je víc, než je aktuální stav. Vytvořil se tak čtyřicetičlenný sbor. Z bývalých členů bych rád poděkoval kontrabasistovi Vladislavu Dlaskovi, který se sborem spolupracoval, a doufáme, že nadále bude. Nastudováno bylo 8 společných skladeb, na jejichž řízení se vystřídali všichni dirigenti – od zakládajících až po ty současné – Lucie Remerová, Petra Koutecká, Julie Valentová a Lukáš Trykar.

Koncert měl nádhernou atmosféru a tak si přejme: Mnoho zdaru do dalšího zpívání!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)