Výroční koncert u Ludmily 28. října

U příležitosti státního svátku 28. října (Den vzniku samostatného československého státu) se konal 27. října 2009, v předvečer tohoto slavnostního dne, v kostele Sv. Ludmily na Vinohradech již poněkolikáté tradiční koncert pěveckých sborů, jehož se zúčastnil také Kühnův dětský sbor vedený panem profesorem Jiřím Chválou.



KHS, pátek 20. listopadu 2009
Magazín > Sborový život

Pro Kühnův dětský sbor a pana profesora Chválu osobně to byl večer dvojnásobně slavnostní. Z rukou předsedy Unie českých pěveckých sborů Romana Michálka obdržel pan profesor Chvála po vystoupení sboru nejvyšší národní sbormistrovské ocenění za celoživotní záslužnou činnost v oblasti sborového zpěvu, Cenu Bedřicha Smetany, kterou uděluje společně Unie českých pěveckých sborů a Sdružení sborových dirigentů AHUV.

Udělení této ceny je významné i tím, že se nejedná o první ocenění, které pan profesor Chvála od Unie českých pěveckých sborů obdržel: v roce 1992 to byla Cena Františka Lýska, udělovaná sbormistrům dětských pěveckých sborů. Udělení ceny bylo provázeno zasloužilým aplausem všech přítomných návštěvníků a vystupujících - všichni si vážíme toho, s jakou energií a zanícením se pan profesor Chvála věnuje sborovému zpěvu po mnoho desítek let.

Panu profesorovi Jiřímu Chválovi gratulujeme k udělení Ceny Bedřicha Smetany a přejeme mu mnoho osobní spokojenosti, energie do další práce a pevného zdraví!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)