Zájezd na Slovensko do Liptovských Sliačů na festival Liptovské dni matky

Smíšený pěvecký sbor Háj ve Slezsku se připojil k družebnímu zájezdu obce Háj ve Slezsku do Liptovských Sliačů na Slovensku, který se uskutečnil ve dnech 22. 8 až. 23. 8. 2009.



Ivan Schneeweiss, pátek 6. listopadu 2009
Magazín > Sborový život

Do družební obce dále cestovala Cimbálová muzika ZUŠ Háj ve Slezsku a hudební skupina Vladislava Vančury. Po čtyřech hodinách cesty autobusem jsme se ubytovali v místním penzionu v Liptovských Sliačích. Srdečně nás uvítal tamní pan starosta, po obědě a krátkém odpočinku náš sbor odjel autobusem do Liptovského Mikuláše, kde jsme měli 20 minutový program na náměstí. Počasí nám nepřálo, bylo zima a nepřetržitě drobně pršelo. Přesto v hledišti stálo několi desítek posluchačů pod deštníky.

Večer jsme strávili v našem penzionu při posleschu hájeckých “Vančurovců“. Druhý den po snídani jsme vyšlapali na místní kopeček, kde jsme s dalšími soubory, slavnostním zpěvem po mši, zahájili otevření nového moderního kostela - Archa Noemova. Zpívali jsme Ave Maria, Zdáva buď královno a Rozdávejme lásku svou. Akustika a atmosféra plně obsazeného kostela byla nádherná a program všech ostatních sborů byl vynikající.

Odpoledne jsme se jako diváci zúčastnili galakoncertu v areálu v Liptovských Sliačích. Tentokrát za slunečného počasí jsme strávili hezké odpoledne. V 19. hodin jsme nastoupili na zpáteční cestu do Háje. Zájezd se, dle mínění účastníku zájezdu, vydařil. Obecní úřad naší vesnice nám vyjádřil poděkování za výbornou reprezentaci obce.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)