Proběhl koncert duchovní hudby k 300 letům poutního místa v Kostelním Vydří

Kostelní Vydří nedaleko Dačic je dnes známým duchovním centrem, které vyhledávají věřící všech generací. Zdejší karmelitánský klášter je nově opraven a konají se zde duchovní cvičení, funguje zde kvalitní nakladatelství a knihkupectví. Zdejší poutní místo a úcta k Panně Marii Karmelské, symbolizovaná oltářním obrazem ve stejnojmenném kostele, má již 300 letou tradici. Toto výročí připomíná nejen řada duchovních akcí a mší, ale také koncert duchovní hudby, který se uskutečnil v sobotu 24. října 2009.



Jitka a Josef Čudlých, středa 28. října 2009
Magazín > Sborový život

Ke slavnostnímu zpěvu spojily své síly dvě pěvecká tělesa - komorní sbor Festivia Chorus, jehož zázemím je Velká Lhota, a dámské pěvecké kvarteto Musica Cantabile z Rakouska (Dobersberg a Waidhofen). Oba soubory se při zpěvu střídaly a pro posluchače připravily hodnotný duchovní zážitek z poslechu renesančních duchovních skladeb a poté duchovních skladeb ze současnosti a to včetně oblíbených spirituálů.

Po koncertě se oba soubory přesunuly ještě do Dačic, kde pokračovaly ve vzájemných rozhovorech. Společně jsme vystupovali již několikrát a tak jsme se těšili, až se opět uvidíme a budeme si spolu moci popovídat.

Posluchači, kteří zaplnili kostel, byli pozorní a po skončení koncertu vyjadřovali účinkujícím své poděkování. Závěrem bychom také my, účinkující, chtěli poděkovat řádu karmelitánů z Kostelního Vydří za možnost zazpívat si ve zdejších krásných prostorách a přispět tak k oslavě zdejšího významného mariánského výročí.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)