Jarní koncert PSK

Jako každým rokem tak i letos proběhl ve velkém sále Katolického domu v Kopřivnici Jarní koncert Pěveckého sdružení Kopřivnice a to 29.dubna 2009 v 19.30 hodin.



Sylva Dobečková, sobota 16. května 2009
Magazín > Sborový život

Letošní koncert se od těch předcházejících lišil v tom, že kromě stálých dirigentů sboru paní Evy Pajdlové a pana Pavla Altrichtra se kopřivnické veřejnosti jako dirigent představil pan Michal Holub – student Ostravské univerzity – a první polovina koncertu byla v jeho mladých dirigentských rukou. Přes pochopitelnou trému se svého úkolu se ctí zhostil a jeho výkon byl obecenstvem po zásluze odměněn nadšeným potleskem.

Po přestávce koncert pokračoval již pod taktovkou paní Evy Pajdlové a pana PavlaAltrichtra. Skladba programu yla velmi pestrá a rozmanitá, posluchači si vyslechli díla např. Mozarta, Dvořáka, Suka, Martinů, Ježka. Sálem zněly úpravy lidových písní i moderní udba. Všem činkujícím šlo o jedno – podat co nejlepší výkon a potěšit pěvem divákyi sebe.

Krásný zážitek všem připravili svým vystoupením sólisté aní Marie Melnarová – alt a pan Jiří Bílek – bas.

Koncert měl spád a švih, byl vtipně moderován paní Mgr.Ivou Bukovjanovou a zcela určitě se v sále nikdo nenudil. Upřímný a dlouhotrvající potlesk při závěrečné děkovačce byl toho důkazem a zároveň odměnou pro všechny, kteří se na uskutečnění koncertu podíleli.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)