Zahájení 5. koncertní sezóny ve Velké Lhotě

2. května 2009 od 18:30 v Evangelickém tolerančním areálu ve Velké Lhotě

Milí přátelé, přijměte prosím pozvání k návštěvě zahajovacího koncertu 5. koncertní sezóny ve Velké Lhotě. Letos koncertní sezónu otevřeme poněkud dříve, již v sobotu 2. května 2009, a to proto, že právě v tomto termínu k nám zavítá náš host - pěvecký sbor Harmonie z Holandska.



Jitka a Josef Čudlých, středa 22. dubna 2009
Magazín > Sborový život

Tento pěvecký sbor k nám přijede z města Beemster, které váže partnerství s nedalekou Studenou, a v letošním roce oslaví již 145. výročí svého založení. Sbomistrem Harmonie je Gerard Leegwater, absolvent konzervatoře v Alkmaaru a univerzity v Utrechtu. Na zahajovacím koncertě nebude chybět ani domácí pěvecký sbor Festivia Chorus pod vedením své sbormistryně Jitky Čudlé, absolventky Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, a to i přesto, že manželé Čudlých nedávno přivítali nový přírůstek do rodiny - syna Josefa.

Na programu zahajovacího koncertu bude Dvořákova Mše D dur, kterou přednese sbor Harmonie s klavírním doprovodem Emmy Ulrich, absolventky konzervatoře v Amsterdamu. Dále se můžete těšit na skladby Rossiniho, Mozarta, Casaliho, Laburdy a na africké spirituály.

5. koncertní sezóna bude poté pokračovat jako obvykle červencovými a srpnovými sobotními koncerty, o nichž vás budeme opět včas informovat. Těšit se můžete například na 18. července, kdy do Velké Lhoty opět zavítá Alfred Strejček, tentokrát s herečkou a režisérkou Hanou Kofránkovou. Společně přednesou texty z dopisů Boženy a Josefa Němcových.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)