Amatérští zpěváci v soutěži podlehli profíkům

Letošní festival pěveckých sborů Canti Veris Praha, který se konal na konci února přinesl kromě mnoha krásných výkonů i smíšené pocity a zklamání.



O. Říha, sobota 7. března 2009
Magazín > Názory

ilustrační foto

V jedné z kategorií festivalu určeného amatérským souborům totiž zvítězil soubor tvořený zpěváky profesionály. Zlaté pásmo a ocenění vítěz kategorie D si odnesl KrisKrosKvintet, do stříbrného pásma pak mezinárodní porota (mezi porotci byl i sbormistr plzeňské opery) zařadila ostatní sbory této kategorie: Syrinx Litoměřice, Collegium cantantium Praha, Camerata Třinec, Pěvecké sdružení pražských učitelek.

Není pochyb, že Plzeňákům se soutěžní vystoupení na festivalu vydařilo, otázkou zůstává jak může porota spravedlivě srovnávat zpěv členů opery J. K. Tyla s výkony amatérských zpěváků. Je jasné, že ten, kdo se rozhodne soutěžit musí být připraven přijmout vítězství i prohry, zásady Fair-play by však měly platit i v uměleckých disciplínách.

Možná je ale všechno jinak a pořádající Music Travel Agency Prague nás jen nenápadně připravuje na otevření nové kategorie pro profesionály...


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)