Tachovský dětský sbor zpíval v Alsasku

41 zpěváků a 6 dospělých odjelo před týdnem do Strasbourgu ve Francii. Opláceli návštěvu tamního sboru, který hostoval v Tachově v loňském roce. Tachováci se těšili na 3 koncerty a hlavně na vánočně vyzdobené město.



Josef Brabenec, úterý 17. února 2009
Magazín > Sborový život

Očekávání se vrchovatě naplnilo. Přijeli jsme ve čtvrtek 4. 12. se značným předstihem, tak jsme mohli projít obrovským a nádherným vánočním trhem. Pak už nás čekali naši hostitelé v divadle městské opery. Pohoštění a rozdělení do rodin.

V pátek jsme měli generálku na koncert, prohlédli jsme si s průvodcem hlavní katedrálu, projeli se výletní lodí rýnskými kanály. Večerní koncert se konal v kostele Said Aloyse de Neudorf. Francouské publikum je tradičně velmi srdečné - museli jsme přidávat.

V sobotu jsme odjeli na horu Mont Saind-Odile. Je tam velký udržovaný klášter, v jehož kostele jsme měli svůj druhý koncert. Při prohlídce kláštera sněžilo s deštěm, výhled nebyl ideální, ale nám to moc nevadilo. Cestou zpět jsme se zastavili v Rosenheimu – románský kostel, vánoční osvětlení, růžový dům . .

Pak už nás čekal náš 3. koncert v městě s krkolomným názvem - Obershaeffolsheim. Chrám byl zaplněn vstřícným poblikem, potlesk nebral konce, přidávali jsme, posluchači nám uchystali ovace ve stoje, prostě zážitek.

V neděli ráno jsme se rozloučili u kongresové haly s našimi kamarády a pak už jen přetrpět dlouhou cestu domů. Byl to to užitečný zájezd a naše děti zazpívaly jako o život.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)