Smíšený sbor Buštěhrad vyhlašuje konkurz na místo sbormistra

Pěvecký sbor Buštěhrad se schází pravidelně jednou týdně v sále ZUŠ Buštěhrad, ve které má velkou oporu, stejně jako v MěÚ Buštěhrad.



Bohumír Bednář, čtvrtek 15. ledna 2009
Magazín > Zprávičky

Zúčastňuje setkání pěveckých sborů, účinkuje na kulturních akcích města i okresu, několikrát byl i v zahraničí. Pořádá také vlastní koncerty, od samostatných celovečerních až po vystoupení k různým příležitostem v Buštěhradě a okolí (průměrně deset vystoupení za rok). Sbor pravidelně účinkuje o Vánocích o půlnoční mši (Česká mše vánoční J. J. Ryby). Ve svém repertoáru má skladby světových autorů (Mozart, Haendel, Beethoven, Verdi, Smetana, Dvořák, Janáček, Martinů), skladby soudobých autorů, úpravy národních písní i duchovní skladby.

Sbor je provozován městem Buštěhradem. Z rozpočtu města je hrazeno i koncertní ošacení. Současný počet členů sboru je cca 40. Zkoušky se konají pravidelně každé pondělí od 18:00 hodin do 19:30 hodin v sále Základní umělecké školy v Buštěhradě. Podrobnější informace o sboru naleznete na http://mestobustehrad.cz/kultura/sbor.php

Zájemci o sbormistrovskou spolupráci se mohou dostavit přímo na kteroukoli zkoušku sboru nebo přihlásit na následujících telefonních číslech: 312 250 184 nebo 721 761 412 (František Paulík, předseda sboru) nebo e.mailem: (Bohumír Bednář, ředitel ZUŠ Buštěhrad)

Na případné zájemce se upřímně těší zpěváci a zpěvačky sboru Buštěhrad.

"Kdo zpívá, nemyslí na zlé" - proto všichni doufají, že jejich "Smíšený pěvecký sbor Buštěhrad" bude i nadále ve své činnosti pokračovat.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)