Člověk má žít pro radost...

Ano, má žít pro radost, kterou sám umí rozdávat, ale ještě více se raduje z radosti, kterou mu dávají i ti druzí. A těmi je pro nás dětský pěvecký sbor CLAIRETON CHORALE, vedený paní sbormistryní Světlanou Tvrzickou, který nám tuto radost svým zpěvem rozdává už přes osm let! Jak ten čas letí…



Hana Ziková, sobota 14. června 2008
Magazín > Sborový život

Ale on opravdu letí takovým tempem, že by předběhl i knížete Horymíra, který pádil na svém koni Šemikovi z Vyšehradu k Neumětelům. A nezastaví ho ani Rusalka ve svojí árií…Měsíčku, postuj chvíli… Ale já, na rozdíl od nebeské luny, vám mohu říci, kde v květnu vystupoval Claireton Chorale. A tak mi dovolte, abych vám aspoň trochu přiblížila, kolika koncerty nám všem v poslední době radost udělal.

Na statní svátek 8. května zpíval v Klánovicích u pomníku, kde zazněla Vltava Bedřicha Smetany a Ta naše písnička česká, kterou společně se sborem zazpívali s radosti i všichni přítomní.

Dne 12. května slavnostní koncert v Senátě ČR, aby zazpíval odměňovaným členům ČŠČK (za přítomnosti p. Přemysla Sobotky). Hosté uslyšeli písně české, moravské, slovenské, italské, ruské a také slavnou Proč bychom se netěšili od Bedřicha Smetany.

17. května se zúčastnil akce Zemětřesení v Běchovicích, organizované klubem Neposeda, kde bylo slyšet i vidět písničky s videoprojekci, co je specifikum tohoto dětského sboru.

23. května společně s dětským pěveckým sborem DO-RE-MI z Rakouska zazpíval v Kostele Sv. Ludmily v Horních Počernicích skladby F. Mendelssohna-Bartholdyho, H. Schutze, W. A. Mozarta, A. L. Webbera, A. Dvořáka, G. Cacciniho, V. Maštalíře a dalších hudebních skladatelů. Z bouřlivého potlesku plně obsazeného kostela bylo zřejmé, že oba sbory tu radost opravdu nám všem svým vystoupením rozdávaly.

A hned den na to, 24. května opět uspořádaly koncert v divadle POHODA v Horních Počernicích. A potěšily nás skladbami J. Hiltona, G. Rossiniho, P. Schindlera, J. Strause, A. Dvořáka, B. Smetany, V. Ovsjannikova, spirituály, ale i zpěvem českých, moravských, rakouských, italských lidových písní v lidových krojích (kostýmy E.Drnkové a O.Hlavaté). Bylo to dojemné, krásné a nezapomenutelné.

A protože sbor CLAIRETON CHORALE, vedený uměleckou vedoucí Světlanou Tvrzickou, s klavíristou Vítězslavem Maštalířem, nás reprezentuje i za hranicemi ČR,

zbývá jen dodat, že v červnu odjíždí vystupovat do Itálie na 11. Mezinárodní hudební festival a v říjnu za svými kamarády ze sboru DO-RE-MI do Rakouska. My všichni, kterým svým zpěvem dělá už mnoho let radost, jim na tato vystoupení držíme palce a těšíme se na další jejich koncerty!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)