Kralupy oslavily svátek sv. Václava

Další z koncertů cyklu Musica coniuncta se uskutečnil v předvečer svátku patrona České země, svatého Václava, v kostele v Kralupech nad Vltavou.



-cs-, sobota 29. září 2007
Magazín > Sborový život

Koncert připravil ve spolupráci s Unií českých pěveckých sborů místní Dvořákův komorní sbor, který také pod vedením Romana Michálka koncert zahájil zpěvem svatováclavského chorálu, dvou motet Camilla Saint-Saense a provedením krátké mše Charlese Gounoda nesoucí podtitul "Aux chapelles". V programu dále vystoupili pražští hosté - mladý ženský sbor Frangula chorus řízený Zuzanou Krušinovou, který uvedl skladby W. Byrda (Nos nobis Domine), Otmara Máchy (výběr z cyklu Cantica Comeniana II.) a K. B. Kopřivy (Salve Regina), a pěvecký sbor hostivařské ZUŠ RadHost pod vedením Lucie Valentové. Ten přednesl výběr z Laburdovy Missy in Fa a své vystoupení uzavřel spirituálem Deep river.

Na závěr koncertu se pěvecké sbory shromáždily před oltářem, aby za doprovodu instrumentálního ansámblu společně zazpívaly známou Truvérskou mši Petra Ebena. Spojený sbor dirigovala Zuzana Krušinová.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)