Rodinný koncert u Sv. Martina ve zdi

Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice a Pražský dívčí sbor vystoupily ve čtvrtek 26. dubna před zaplněným hledištěm v kostele Sv. Martina ve zdi v Praze na Starém Městě. Koncert pořádal Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice pod záštitou radního Jihočeského kraje Ing. Pavla Pavla.



Tereza Vlachová, úterý 22. května 2007
Magazín > Sborový život

Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice

Jako první zazněl kánon Cantate domino ve společném podání obou pěveckých sborů. Potom vystoupil samotný strakonický sbor pod vedením sbormistryně Marcely Mikové. Posluchači se opět mohli přesvědčit o tom, že sbor má velmi široký repertoár – od renesančních madrigalů před spirituály k písním židovským, na programu nechyběly ani písně lidové, a to jak české, tak i jedna slovenská a makedonská.

Následovalo vystoupení Pražského dívčího sboru dirigovaného sbormistrem Čestmírem Staškem, otcem Marcely Mikové. Dívky se mohou pyšnit nejen krásnými čistými hlasy, ale také rozmanitým výběrem skladeb. Vedle polské polonézy nebo italské lidové písně zazněla například skladba Veni creator Hectora Berlioze.

Asi hodinový koncert byl zakončen africkým spirituálem Siba thatu pro dva sbory, který si pod dirigováním Čestmíra Staška zazpívala v řadách sboristů i sama Marcela Miková.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)